Best Drupal HostingBest Joomla HostingBest Wordpress Hosting

Belépés

Újszilvás - 2020. október, november, december szelektív időpontok

Albérlet kiadó!

Tisztelt Lakosság!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. november 1-től kiadóvá válik, 100 négyzetméteres, összkomfortos, önkormányzati lakásunk az orvosi rendelő fölött.

Bérleti kérelmeiket a Polgármesteri Hivatal titkárságán adhatják le írásban (2768 Újszilvás, Szent István u. 6.).

Községi Önkormányzat

AZ ÚJSZILVÁSI ÓVODA KONYHA 38. HETI ÉTLAPJA!

1 adag (leves és másodikféle): 935 Ft
Kiszállítás: + 185 Ft
Tel.: 06 53/ 387-027

38. heti étlap

2020.09.14.
Hétfő
2020.09.15.
Kedd
2020.09.16.
Szerda
2020.09.17.
Csütörtök
2020.09.18.
Péntek
Ebéd Tárkonyos csirkeraguleves
Szilvatöltelékes gombóc
Fahéjas cukor

Zöldborsóleves
Tökfőzelék
Pulykapörkölt
Piskóta szelet


Tejfölös karfiolleves
Rizseshús
Uborkasaláta

Húsleves
Paradicsomos káposzta
Sült oldalas

Gyümölcsleves
Rántott halszelet
Majonézes burgonya

Online tűzvédelmi tesztek

Az Országos Tűzoltósági Főfelügyelőség (OTF) a lakosság tűzmegelőzési ismereteinek felmérése és fejlesztése céljából online felületen kitölthető interaktív tűzvédelmi teszteket készített, illetve továbbiakat készít.

Az állampolgárok az interaktív kérdőívek kitöltését követően a megadott válaszokhoz kapcsolódóan tájékoztatást kapnak szöveges, és/vagy videó formájában az adott témáról. A lakosság által megadott válaszokat az online kérdőív rendszere gyűjti és rögzíti, így azokat az OTF munkatársai feldolgozzák, értékelik, mely segítséget nyújt a lakosság tűzvédelmi tudatosságának további fejlesztéséhez.

Az tűzvédelmi tesztek felülete a BM OKF honlapjának kezdőoldaláról, vagy az alábbi linkről elérhető:
https://katasztrofavedelem.hu/35456/tuzvedelmi-tesztek

Felhívás!


Házhoz menő szelektív hulladékok szeptemberi szállítási rendje!

Gyógyszertári nyitva tartás!

Tisztelt Lakosság!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az újszilvási Gyógyszertár, a jövő héttől, a régi nyitva tartási rend szerint várja vásárlóit!

Hétfő, kedd, szerda, péntek: 09:00 - 14:00.
Csütörtök: 12:00 - 16:00.

Községi Önkormányzat

TRV ZRT tájékoztatása

NAV közlemény!

Csaknem félmillióan kapnak levelet a NAV-tól

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mintegy félmillió ügyfélkapuval nem rendelkező ügyfelének küld postán adószámla-kivonatot. A tájékoztatás elején mindenki megtalálja a számára legfontosabb információt: mennyit kell fizetni, illetve mennyit igényelhet vissza.

Adószámla-kivonatot csak az kap, akinek legalább egy adónemen ötezer forintnál több tartozása, vagy ezer forintnál több túlfizetése van a tavaly december végi adatok szerint. A kivonat mellett késedelmipótlék-értesítőt is találhat a postaládájában, aki fizetési kötelezettségét tavaly nem, vagy csak késedelmesen teljesítette, és emiatt ötezer forintot elérő pótléka keletkezett.

A postázott kivonatok az adatokat adónemenként nemcsak egyenleg szintjén (túlfizetés, hátralék, rendezett), hanem részletesen is tartalmazzák.

Akik tartoznak, illetve késedelmi pótlékot kell fizetniük, kötelezettségeiket többféleképpen is rendezhetik: csekken, átutalással, bankkártyával, vagy esetleges többletük átvezetésével. Túlfizetés esetén a 2017-es nyomtatványt kell benyújtani a visszaigényléshez.

A NAV az adatok értelmezéséhez és az azzal kapcsolatos teendőkhöz útmutatót is csatol az értesítések mellé. Az adószámla-kivonatot, illetve a pótlékértesítőt mindenkinek célszerű összehasonlítania a saját nyilvántartásával. Ha valaki eltérést tapasztal a közölt és saját adatai között, az azzal kapcsolatos észrevételeit írásban, személyesen, telefonon vagy elektronikusan is megteheti.

Aki még nem nyitott ügyfélkaput, annak érdemes elgondolkodnia a regisztráción, ugyanis azzal bármikor megnézheti adószámláját, illetve kérdéseit, észrevételeit elektronikusan is beküldheti a NAV-hoz az e-Papír szolgáltatáson keresztül.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Ceglédi Járási Hivatal 2020. augusztus 20. munkaszüneti nap körüli ügyfélfogadási rendje