Best Drupal HostingBest Joomla HostingBest Wordpress Hosting

Belépés

DTkH Nonprofit Kft. Tájékoztatása!

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy ügyfélszolgálataink és ügyfélkapcsolati pontjaink 2020. június 2-től eltérő nyitva-tartással állnak rendelkezésre!

Kérjük fokozott figyelemmel tájékozódjanak a helyszínek és nyitva-tartások tekintetében, mert eltérhetnek a korábban megszokottaktól!

A fertőzés elleni védekezés érdekében, az ügyfélszolgálati irodában történő ügyintézés során

- javasoljuk az arcvédő maszk használatát
- ügyeljen a biztonságos - 1,5 méter - távolságra
- az ügyféltérben egyszerre egy ügyfél tartózkodjon.

Ügyintézésre továbbra is az elektronikus vagy telefonos elérhetőségeinket részesítsék előnyben!

2020. június 2-től ismét igényelhető a házhoz menő lomtalanítás!

Lomtalanításhoz időpont egyeztetésre ügyfélszolgálati elérhetőségeinken van lehetőség!

http://www.dtkh.hu/ugyfelszolgalat

DTkH Nonprofit Kft.

NAV közlemény!

Ismét teljes körű az ügyfélfogadás Pest megyében

2020. június 2-tól a NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának eddig zárva tartó kirendeltségein és a Kormányablakokban is újraindul az ügyfélfogadás.

2020. június 2-tól a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának dabasi, nagykátai, ráckevei és szigetszentmiklósi kirendeltségei, valamint a gyáli, pilisvörösvári, szentendrei és szobi Kormányablakokban működő NAV-ablakok is újra megnyitnak. Júniustól az összes pest megyei ügyfélszolgálatunkon várjuk újra ügyfeleinket az alábbi órákban. Ettől csak a szobi hivatal tér el, ahol csak kedden és csütörtökön van ügyfélfogadás.

Az adóügyek döntő többsége elektronikusan is intézhető, ezért a hivatal kéri ügyfeleit, hogy amennyiben lehetséges, válasszák az elektronikus vagy telefonos ügyintézést, elkerülve a személyes megjelenést és a sorban állást. A várakozókat továbbra is ütemezetten fogadják az ügyfélszolgálatok. Ez azt jelenti, hogy az ügyféltérben egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat, ahány ügyfélszolgálati ablak nyitva van. A NAV általános tájékozatórendszere, a NAV Infóvonal a 1819-es telefonszámon hívható.

Az ügyfélszolgálatok félfogadási ideje:

Hétfő:8:15-15:00
Kedd:8:15-12:00
Szerda:8:15-15:00
Csütörtök:8:15-15:00
Péntek:zárva

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Ügysegédi ügyfélfogadás újraindításával kapcsolatos tájékoztatás

MEGHÍVÓ!

ELADÓ HÁZ ÚJSZILVÁSON!

Újszilváson, a Kossuth utcában 70 m2 hasznos alapterületű, vegyes falazatú, kis családi ház eladó, bútorokkal együtt.

Helyiségek: 2 szoba, konyha, kamra, fürdőszobának alkalmas helyiség, kazánház, veranda.

Vegyes tüzelésű kazánnal, valamint új központi gázkazánnal is rendelkezik, Radal radiátoros fűtéssel.

Mobil garázs vázszerkezet az udvaron.

Telek mérete: 1049 m2.

Közművek: villany, víz, csatornacsonk, gázcsonk. (Az utca teljes összközműves.)

Irányár: 4 millió Ft.

Érdeklődni: 06 30/ 645-3032 telefonszámon, Dr. Petrányi Csaba polgármesternél

MUNKALEHETŐSÉG!

AZ ÚJSZILVÁSI ÓVODA KONYHA 22. ÉS 23. HETI ÉTLAPJA!

1 adag (leves és másodikféle): 935 Ft
Kiszállítás: + 185 Ft
Tel.: 06 53/ 387-027

22. heti étlap

2020.05.25.
Hétfő
2020.05.26.
Kedd
2020.05.27.
Szerda
2020.05.28.
Csütörtök
2020.05.29.
Péntek
Ebéd Lencsegulyás
Tejfölös-túrós metélt
Daragaluska leves
Burgonyafőzelék
Tepsis vagdalt pogácsa

Zellerkrémleves
Pirított kenyérkocka
Sajtos csirkemellfilé
Mexikói rizs


Alföldi húsleves
Zöldborsó főzelék
Rántott sertéspárizsi

Tarhonyaleves
Székelykáposzta
Müzli szelet

23. heti étlap

2020.06.01.
Hétfő
2020.06.02.
Kedd
2020.06.03.
Szerda
2020.06.04.
Csütörtök
2020.06.05.
Péntek
Ebéd Pünkösd Kertészleves
Csirkepörkölt
Szarvacskatészta
Vegyes vágott


Sertés raguleves
Paprikás burgonya
Csemege uborka

Tojásleves
Rakott zöldbab
Piskóta szelet

Csontleves
Tavaszi rizseshús
Cékla

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS!

Tisztelt Újszilvási Lakosok!

Igaz Magyarország Kormánya feloldotta a (kijárási tilalmat) karantént, nagyobb mozgásteret adva ezzel az embereknek, de mi továbbra is arra kérünk mindenkit, hogy legyenek fegyelmezettek és vegyék komolyan a szabályokat, hiszen a vírusfenyegetettség még mindig jelen van. (Jelenleg is 3 újszilvási ingatlanhoz és lakóihoz kapcsolódóan van hatósági házi karantén, akik lakói nem fertőzöttek, de kontaktba kerülhettek fertőzött személlyel, illetve külföldről érkeztek haza.)

JELENLEG ÉRVÉNYBEN LÉVŐ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK

- Mindenki köteles a szociális érintkezést - a közös háztartásban élők kivételével - a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani.

- Mindenki köteles üzletben történő vásárlás és közintézményben, valamint tömegközlekedési eszközökön való tartózkodás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.

- A védőtávolság megtartása mellett a közterületek, parkok is látogathatóak.

- Az óvodákban, bölcsődékben kötelező ügyeletet tartani, maximum öten lehetnek egy csoportban, és kötelező biztosítani az étkezést, ha a gyermek nem fertőző beteg.

AZ IDŐS LAKOSSÁGRA VONATKOZÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK

- Saját érdekében a 65. életévét betöltött személy az élelmiszerüzletet, drogériát, gyógyszertárat 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben látogathatja.

- Az említett üzletekben 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben az ott foglalkoztatottak kivételével kizárólag 65. életévét betöltött személy tartózkodhat.

AZ ÜZLETEKRE VONATKOZÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK

- Valamennyi üzlet nyitva tarthat és a vásárlók által látogatható.

- A vendéglátó üzlet belső (zárt) részében is – így különösen az étteremben, a kávézóban, a cukrászdában, a büfében, a presszóban – a tartózkodás és a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása – a második bekezdésben meghatározottak szerint – megengedett.

- A vendéglátó üzlet belső (zárt) részében az ott dolgozók – a vendégek által látogatható területen – kötelesek a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni, és a védelmi intézkedésekről szóló rendelet szerinti védőtávolság betartása kötelező.

RENDEZVÉNYEK

- Augusztus 15-ig 500 fő alatti rendezvényeket sem lehet tartani, kivéve az esküvőt s a temetést, az egyházi szertartásokat (1,5 m távolság tartásával), a lagzi viszont nem tartozik ide!

CSALÁDI RENDEZVÉNYEKRE VONATKOZÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK

(1)- 2020. június 1. napjától a temetést, valamint a házasságkötést követő családi rendezvény megtartható, ha a résztvevők száma nem haladja meg a 200 főt.

(2)- 2020. június 1. napjától a házasságkötés és a házasságkötést követő családi rendezvény vendéglátó üzletben, valamint szálláshelyen is megtartható, és azon zenés szolgáltatás biztosítható.

- Az (1) bekezdés szerinti családi rendezvény során a védelmi intézkedésekről szóló rendelet szerinti védőtávolság betartása kötelező.

SPORT

- A sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható.

- A sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett.

Szabálysértést követ el, aki a rendeletben meghatározott védelmi intézkedést megszegi. Szabálysértés esetén a pénzbírság 5.000 - 500.000 forint.

Mindemellett:

- Újszilváson továbbra sem engedélyezzük a trafikok, üzletek környezetében történő italozást, hosszabb idejű tartózkodást. Arra kérjük a lakosokat, hogy maszkot viselve, minél gyorsabban végezzék el vásárlásukat és távozzanak az üzletből. Önkormányzatunk a rendőrséggel és a mezőőrséggel együtt meg kívánja szüntetni a trafikok és környezetükben lévő higiéniailag aggályos viszonyokat, amelyek az esetleges fertőzéseknek való kitételt is erősítik.

- A szabadtéren lévő játszóterek nyitva tarthatnak és látogathatóak, ennek értelmében május 19-től az újszilvási játszótér is újra várja a gyermekeket.

- Településünkön vasárnaptól a megszokott időben újra lesz katolikus mise és református istentisztelet.

- Korlátozott létszámmal megnyitottuk Sportcentrumunk kondicionáló termeit is, a megfelelő higiéniai szabályok betartása mellett. A korlátozott létszám miatt előzetes bejelentkezés szükséges az alábbi telefonszámon, 06 30/ 754-9700.

- Polgármesteri Hivatalunkban újra indul a személyes ügyintézés a hétfői és a szerdai napokon. Lakosaink szájmaszk szigorú használata mellett intézhetik ügyeiket, melyet kérünk minden más intézményünkben is viseljenek.

- Községi Könyvtárunk is újra várja olvasóit szerdánként a megszokott nyitva tartási időben.

Községi Önkormányzat

Tájékoztatás!

Tisztelt Lakosság!

A veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről, valamint az ellenőrzött bejelentésről szóló 191/2020. (V.8.) Korm. rendelet szerinti bejelentések beküldésére az

ellenorzottbejelentes@ujszilvas.hu

címen van lehetőség.

NAV közlemény!

Két nap van hátra

Már csak két nap van hátra az szja-bevallás határidejéig, május 20-áig! Aki egyetért a tervezetben foglaltakkal és nem tesz semmit, annak május 20. után automatikusan bevallássá válik a tervezete, kivéve az őstermelőket, az áfás magánszemélyeket és az egyéni vállalkozókat.

Május 20-án éjfélig lehet átnézni, elfogadni, módosítani és kiegészíteni a NAV által készített szja-bevallási tervezetet, ami legegyszerűbben ügyfélkapus azonosítással tehető meg a NAV honlapján elérhető webes felületen. Aki nem módosít a tervezetén, annak – az őstermelőket, az áfás magánszemélyeket és az szja hatálya alá tartozó egyéni vállalkozókat kivéve – a kiajánlott tervezet lesz az érvényes bevallása május 20. után.

Május elejéig csaknem 530 ezer, ügyfélkapuval nem rendelkező adózó kapta meg postán a bevallási tervezetét a NAV-tól. Mindenképp érdemes átnézni a papíralapú tervezetet, illetve elolvasni a mellékelt tájékoztatót, amiben minden fontos tudnivaló megtalálható. Akiknek visszajár a befizetett adóból, vagy fizetniük kell a bevalláskor és részletfizetést kérnének, azoknak elég a bevallási tervezethez mellékelt, személyre szabott kiegészítő nyilatkozatot kitölteni és visszaküldeni május 20-áig.

Akik elakadnak a tervezet jóváhagyásában, esetleges kiegészítésében, vagy az 1+1 százalék felajánlásában, azok hívják a NAV Infóvonalát a 1819-es telefonszámon, vagy keressék fel a NAV weboldalát és tájékozódjanak a hivatal által készített segítő videóból. A NAV Infóvonalán, a 1819-es telefonszámon május 20-ig 8 óra 30 perctől 20 óráig kérhető a személyijövedelemadó-bevallással, bevallási tervezettel kapcsolatos általános tájékoztatás.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal