Best Drupal HostingBest Joomla HostingBest Wordpress Hosting

Online felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 2 vendég van a webhelyen.

Belépés

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.

Akikre büszkék vagyunk...

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat

Tisztelt Lakosság!

Ezúton értesítjük Önöket, hogy Újszilvás Község Önkormányzata az idei évben is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez.

A pályázati kiírásokat az alábbi linkekre kattintva olvashatják:

 • "A" típusú pályázati kiírás
 • "B" típusú pályázati kiírás
 • FŐGÁZ Zrt. tájékoztatása földgázfogyasztók részére

  A TIGÁZ-tól a FŐGÁZ-hoz érkezett fogyasztók közel fele havonta közel azonos összeget fizet a földgázért, mert a kiegyenlített részszámlázást választotta. A szolgáltatóváltás miatt azonban átmeneti változás áll be a részszámlák összegében. Ennek oka, hogy a fűtési szezon magasabb fogyasztására előre befizetett többletet a TIGÁZ a végelszámoláskor visszafizette, mivel a fűtési szezonban már nem a TIGÁZ lesz a gázszolgáltató. Az előttünk álló időszakban azonban a téli hónapok túlsúlya miatt a következő éves gázmérő-leolvasásig a megszokottnál magasabb összegű részszámlák várhatók.

  Fontos tehát, hogy a fogyasztók a végelszámoláskor a TIGÁZ-tól visszakapott pénzüket tartalékolják a következő hónapok várhatóan magasabb részszámláira.

  A szolgáltató által a témáról készített kétperces kisfilmet itt tekinthetik meg:

  SAJTÓKÖZLEMÉNY


  Megjelent az EDDA Művek zenészei,
  Pataky Attila (énekes, dalszövegíró) és Gömöry Zsolt (billentyűs, zeneszerző) által írt
  „Piros-fehér-zöld – futballinduló Pest megyéből” című vadonatúj dal


  Álomból valóság; futballinduló Pest megyéből

  A megyei futballvezetés köreiből származó ötlet alapján, Pataky Attila és Gömöry Zsolt – akik évtizedek óta alkotnak maradandót a magyar rockzenében az EDDA Művek tagjaiként – zenei munkásságnak köszönhetően elkészült a Pest megyei futballinduló, a „Piros-fehér-zöld”. A produkció közel negyven megyei település és sportklub összefogásának köszönhetően valósult meg. A dalt 2016. október 19-én délben, a nyáron elkészült modern, minden igényt kielégítő Dabasi Utánpótláscentrumban mutatták be a megye labdarúgó-társadalma, valamint a sajtó képviselői számára. A dal a Sportszelet című, a Pest megyei amatőr és utánpótlás labdarúgással foglalkozó hetilap egy vadonatúj EDDA-albumot is kiadott, a CD-n a Piros-fehér-zöld mellett a Győzni fogunk! (1990), az Állj mellém! (2014), A sirály (1997) és az Örökre fennmaradsz (1996) című slágerek újramasterelt verziója is hallható. Az album október 25-én kerül a boltokba.

  Pest megyei hírek

  -Megjelent a Pest Megye Lapja októberi száma

  Az 50.000 példányban, 16 oldalon megjelenő ingyenes újság kiemelt témaként foglalkozik az időskorúak helyzetével. Megtudhatjuk, hogy merre érdemes túrázni a megyében és interjút olvashatnak Rudolf Péter Kossuth-díjas színművésszel.

  Az újság erre a linkre kattintva tölthető le:
  http://www.pestmegye.hu/images/2016/Pest_Megye_Lapja/pml8.pdf

  Pest megyei hírek

  -MFB: 3,67 milliárdos hitelkeret a Pest megyei vállalkozásoknak

  A mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése Pest megyében elnevezésű hitelprogramban 3,67 milliárd forint forrásból nulla százalékos kamattal igényelhetnek hitelt a vállalkozások 2016. október 15-étől, százhárom MFB Ponton - közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB).

  Részletek:
  http://www.pestmegye.hu/hirek-altalanos/3572-mfb-3-67-milliardos-hitelke...

  -Egyre közelebb kerül a reptéri vasúti beruházás

  Elkészült a budapesti repülőtéri vasút megvalósíthatósági tanulmánya, a vonat Kőbánya-Kispestről indul majd.

  Részletek:
  http://www.pestmegye.hu/38-fooldali-slider/3571-egyre-kozelebb-kerul-a-r...

  PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

  A Ceglédi Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa (2700 Cegléd, Kossuth tér 1.) pályázatot hirdet a Ceglédi Többcélú Kistérségi Társulás fenntartásában működő
  Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ (2700 Cegléd, Bajcsy-Zsilinszky út 1.) intézményvezetői munkakör betöltésére.

  1.A közalkalmazotti jogviszony időtartama
  határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony. A vezető beosztás ellátására megbízást az kaphat, aki a munkáltatóval közalkalmazotti jogviszonyban áll, vagy a megbízással egyidejűleg közalkalmazotti munkakörbe kinevezhető.

  Mustgáz – minden évben áldozatává válik valaki

  Az ősz a szüret és ezzel együtt a borkészítés időszaka, e periódus jellemző veszélyforrása a mustgáz. Évről évre csaknem tucatszor riasztják miatta a tűzoltókat, nem múlik el esztendő tragédia nélkül, tavaly Szekszárdon szedett áldozatot a mustgáz.

  A mustgáz tulajdonképpen a szőlő levének erjedése során keletkező szén-dioxid. Ez a gáz színtelen, szagtalan, a levegőnél másfélszer nehezebb, zárt térben a levegőt kiszorítva, a padlótól tölti fel a helyiséget. A szén-dioxid önmagában nem mérgező, de mivel kiszorítja a levegőt a pincéből, oxigénhiányos állapotba kerül, aki mustgázzal teli zárt helyen tartózkodik. A gáz miatti oxigénhiány szédülést, álmosságot, eszméletvesztést, végül pedig fulladásos halált okoz.

  A mustgázzal kapcsolatos balesetek a borospincék szellőztetésével, illetve szén-dioxid-érzékelők telepítésével megelőzhetőek.

  Háziorvosi tájékoztató!

  Szeretném arról tájékoztatni Önöket, hogy éves szabadságom kivétele miatt, 2016. október 14-től 2016. október 25-ig helyettesítésemet dr. Ipolyi-Topál Gitta Margit háziorvos szakorvos látja el.

  A háziorvosi rendelés a következőképpen módosul a helyettesítés ideje alatt (a hétfői, a szerdai és a csütörtöki rendelési időt érinti a változás!):

  2016. október 14. Péntek: 8:00-11:00 óra között (rendelési idő nem változik)

  2016. október 15. Szombat (október 31-e ledolgozása): Tápiószelei központi ügyelet áll rendelkezésre

  2016. október 17. Hétfő: 8:00-11:00 óra között (rendelési idő változásával jár)

  2016. október 18. Kedd: 8:00-12:00 óra között (rendelési idő nem változik)

  2016. október 19. Szerda: 8:00-10:30 óra között (rendelési idő változásával jár)

  2016. október 20. Csütörtök: 14:00-16:00 óra között (rendelési idő változásával jár)

  2016. október 21. Péntek: 8:00-11:00 óra között (rendelési idő nem változik)

  2016. október 24. Hétfő: 8:00-11:00 óra között (rendelési idő változásával jár)
  2016. október 25. Kedd: 8:00-12:00 óra között (rendelési idő nem változik)

  Tisztelettel kérném Betegeinket, hogy a helyettesítés idején a rendelési időben valóban csak indokolt esetben jelentkezzenek!

  Továbbá, kérem Önöket, hogy rendszeresen szedett gyógyszereik kiíratását is lehetőség szerint ne halasszák a helyettesítés idejére!

  A helyettesítést ideje alatt a helyettesítő doktornőt a rendelési időben a rendelői vezetékes telefonszámán (06 53/ 789-799), rendelési időt követően –szintén csak indokolt esetben- a már jól ismert szolgálati mobiltelefonszámon (06 30/ 576-4676) érhetik el.

  Tisztelettel:
  dr. Komonyi Éva

  A választás részletes eredményei Pest megyében

  Érvénytelen lett az országos népszavazás, mivel az érvényes szavazatok száma nem érte el az alaptörvény szerint szükséges 50 százalékot.

  Honlapunkon elérhető a részletes Pest megyei eredmény:
  http://www.pestmegye.hu/hirek-altalanos/3568-a-nepszavazas-reszletes-ere...

  Ceglédi Járási Hivatal - Népszavazással kapcsolatos - rendkívüli nyitva tartásáról szóló, illetve a 2016. november 1-i munkarend változásról szóló tájékoztatója